Overslaan en naar inhoud gaan

Het VAPH blikt terug op het jaar 2019

In 'Het verhaal van het VAPH' vertellen we hoe de directie en medewerkers van het VAPH zich het jaar 2019 zullen herinneren. De eerste tussentijdse evaluatie van de persoonsvolgende financiering voor meerderjarigen, de voorbereidingen in de aanloop naar de nieuwe Vlaamse Regering en de lange periode van onzekerheid over het of en hoe van 'correctiefase 2' passeren hier onder meer de revue.

Naar goede gewoonte bieden we u een stevige brok cijfermateriaal en inzichten in de evoluties binnen onze sector en in onze eigen werking en dienstverlening: tegemoetkomingen voor hulpmiddelen en aanpassingen, de persoonlijke budgetten, rechtstreeks toegankelijke hulp, informatie over organisaties ...

Boven op de reeds vertrouwde rapporten en duidingen, bieden we u in deze editie ook een cijfermatig zicht op de impact van correctiefase 2 voor de individuele budgethouders.

Net als de voorbije jaren, gaf James Van Casteren, administrateur-generaal van het VAPH, ook in 2019 een uitgebreide toelichting in de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, op 19 februari en 23 april 2019.

Het VAPH maakte van 2019 uiteraard ook een financieel verslag.

Tot slot wijzen we u graag nog op het adviserend werk dat het Raadgevend Comité van het VAPH in 2019 heeft afgeleverd.

 

2.654
persoonsvolgende budgetten ter beschikking gesteld
25.299
budgethouders PVB
46.767
gebruikers van hulpmiddelen en aanpassingen
16.159
vragen geregistreerd in de prioriteitengroepen
1.038
budgethouders PAB
95
erkende multifunctionele centra
267
vergunde zorgaanbieders
196
aanbieders van RTH