Overslaan en naar inhoud gaan

Vergunde zorgaanbieders

259
vergunde zorgaanbieders

In de eerste jaarhelft van 2020 vergunde het VAPH 4 nieuwe zorgaanbieders. Vergeleken met het aantal vergunningen op 31 december 2019 is het aantal vergunde zorgaanbieders verminderd met 12. Het merendeel is te wijten aan fusies en overdrachten van beheer. Enkele multifunctionele centra die werden overgedragen naar de bevoegdheid van het Agentschap Opgroeien, beschikten ook over een vergunning als zorgaanbieder, die werd stopgezet. Bij de start van de persoonsvolgende financiering ontving elk erkend MFC een vergunning als zorgaanbieder. 

Een vergunde zorgaanbieder is een zorgaanbieder bij wie meerderjarige personen met een handicap terechtkunnen voor niet-rechtstreeks toegankelijke zorg of ondersteuning. Die zorg en ondersteuning kan betaald worden met het persoonsvolgend budget.

De vergunde zorgaanbieders hebben een vergunning van het VAPH om zorg en ondersteuning te bieden. Enkel zorgaanbieders die kwalitatieve zorg en ondersteuning aanbieden, kunnen een vergunning krijgen van het VAPH. Ze moeten daarvoor voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen.