Overslaan en naar inhoud gaan

Geïnterneerden

3
residentiële units geïnterneerden

3 vergunde zorgaanbieders organiseren een residentiële unit voor geïnterneerde personen met een handicap. Sinds 1 januari 2019 zijn zij samen erkend voor in totaal 4350 personeelspunten. Dit aantal is onveranderd ten opzichte van vorig jaar.

3
dagondersteuning in gevangenis

3 vergunde zorgaanbieders bieden dagondersteuning aan personen met een handicap in de gevangenis. In totaal zijn de drie organisaties erkend voor in totaal 1647 personeelspunten. Dit aantal is onveranderd ten opzichte van vorig jaar.

68
directe financiering geïnterneerden

68 vergunde zorgaanbieders zijn geregistreerd in het kader van de directe financiering voor geïnterneerde personen met een handicap.

In de eerste jaarhelft van 2020 werden 47 aanvragen van personen met een handicap voor de doelgroep geïnterneerden goedgekeurd. Het gaat om 11 aanvragen voor de residentiële opvang van geïnterneerden en 36 aanvragen voor de directe financiering. 

Tussen januari en juli 2020 vonden 7 van de 11 gebruikers een plaats in de residentiële opvang. 15 gebruikers werden opgenomen bij een vergunde zorgaanbieder. 

Nog eens 6 gebruikers kregen een goedkeuring van een aanvraag die ze in 2019 deden. 4 van hen konden terecht bij de directe financiering en 2 bij de residentiële opvang voor geïnterneerden.